Víkendovka Jítrava

07.02.2014 17:30

V pátek 7.2. jsme okolo 17:30 vyrazili na víkendovku do Jítravy. Dvě auta jela přes Hrádek a dvě rovnou do Jitravy. Když naše výprava dorazila, vyndali jsme věci z aut, ubytovali se a zahráli si pár her na poznání jeden druhého. Mezi tím nám Maruška a Věrka uvařily večeři. Po večeři nám vedoucí pustili část filmu Mezi řádky. Tímto filmem jsme odstartovali víkendovku. V něm si žáci psali deníky a proto jsme i my dostali svůj deník a mohli si do něj napsat, co jsme chtěli. Po hrách nás rozdělili do čtyř skupin bílí, modří, zelení, červení. Každá skupina si vymyslela svůj pokřik.

Druhý den po snídani nám rozdali každému brýle a zbraně na airsoft a vyrazili jsme do lesa. Při řádění v lese nám čas tak utikal, že za chvili už byl oběd. Na cestě zpátky jsme si ještě jednou zahráli. Holky a Marek nesli věci a šli jako VIP. Po výborném obědě od Věrky a Marušky byl polední klid. Po něm jsme dokoukali zbytek filmu. Potom si zahráli hry a zjistili motto víkendovky: "Je lepší být spolu, než proti sobě.". 

Jako zpestření byla oslava Anežčiných a Květčiných narozenin. Po večeři pro nás byla připravena noční hra, ve které bylo úkolem projít se zavázanýma očima ke kruhu, v němž bylo dětské šampaňské. Když se nám ho podařilo získat, vrátili jsme se. Další den po snídani jsme začali balit a postupně odjíždět domů. 

Na tuto víkendovku rádi vzpomínáme a těšíme se na další! 

Kája Šírlová a Anežka Gruberová