Sladkosti, oslavy, prvoci a dětské kostky

24.04.2013 19:30

 

Dnešní středa se nesla ve znamení sladkostí. První, co jsme totiž po příjezdu do Hrádku udělali, byla návštěva místní cukrárny. Oslavovali jsem Šimonovy narozeniny a Lýdiino přijetí na obě její vysněné školy. V cukrárně jsme strávili celkem dlouhou dobu (angličtiny dnes nebyla, tak jsme si to mohli dovolit) a naše povídání nemělo konce. Ze židlí nás zvedlo až pomyšlení na koláčky, které čekaly v klubovně.

Tam jsme začali, po drobném občerstvení, s programem. Tentokrát pod velení Davida. Na začátek měl připravené dvě hry. První vypadala asi takto: stoupli jsme si do těsného kolečka a do vnitř se postavil David se Šimonem, za úkol jsme měli se otáčivým pohybem přemisťovat po místnosti. Mělo to představovat pohyb jednoho z prvoků. Tento obtížný úkol jsme zvládali překvapivě dobře a proto před nás postavili výzvu. Podlezeme v tomto útvaru pod naším slonem? Proč to nezkusit, že? Naše snažení bylo bohužel marné a my se svalili na zem... na zemi jsme dlouho zůstali a dlouho jsme vstávali. Není se co divit, když předchozích 45 mintum jsme strávili v cukrárně. :)

Následovala druhá hra. Představovali jsme dělníky u pásového pultu a měli jsme dětské kostka postavit na sebe a zase do sebe. Měřil se čas a nebylo to nic lehkého. První pokusy se pohybovaly mez 25 - 13 s, ale ty další byly už lepší a lepší. Dokonce se někteří nejmenovaní (David) dostali i pod 10 s. Ale to pouze z důvodu předchozího zakázaného domacího tréninku. :)

Samotné slovo se týkalo všech těhle her. David nás rozdělil do tří skupin a dal každé část z Bible. Hledali jsme, co mají s dnešními hrami společné. Nepamatuji si konkrétní úryvky, ale ve všech se ve směs říkalo to stejné. Žádný kompromis s hříchem, sviť čístě, žij v Ježíši a on bude žít v tobě. Samá nádherná povzbuzní a krásné skutečnosti.

Abych nezapoměla dnešním odpolednem se proslavila Davidova věta: "Bez Ježíše nic, sním všechno!"

Sice dnes nebyla angličtina, ale stejně jsem končili po sedmé. Nikomu to ale nevadilo, protože to byl skvělý čas jako vždycky.

Eliška