Sandwiche, třísky, trámy a nakupování

20.03.2013 13:32

 

Tato středa byla zase skvělá! Úplně poprvé se k nám připojily Anežka s Eliškou, které se přistěhovaly z Turnova. Takže nás zase bylo o trochu víc. :) Celý klub jsem začali speciálním toustovým receptem. Patrik se rozhodl vyzkoušet uvařit, nebo spíš upéct, sandwiche s čokoládovou pomazánkou a kousky banánu. Cestou k dokonalému výsledku se vyskytlo pár problémů, například nenašli jsme žádný nůž ani jiný podobný nástroj, a tak musela všechno zastoupit jedna jediná lžíce... ale naštěstí vše dobře dopadlo. Dokonce ani nikdo nezapomněl hlídat čas, takže celou místnost akorát provoněla vůně zkaramelizovaného banánu a rozteklé čokolády. :) Prostě dobrota.

Po nacpání našich žaludků měla Lýda slovo. Vyprávěla o kousku z Bible, který ji nejvíc povzbuzuje (Matouš, 7/1-6). Povídá se v něm o tom, že často nám vadí něco na ostatních, ale abychom hledali svoje vlastní chyby, tak to se nám nechce. David na to navázal takovou hrou... pantomimicky jsme každý předváděli jednu věc, která nám na ostatních vadí. Mezi jinými se objevovaly přetvářka, funění, spaní při vyprvávění, pohazování špinavého oblečení po zemi, sekýrování a ubližování. Když jsme po tom zkoušeli jaký je poměr v tom, co nám u ostatních vadí a co sami děláme, zjistili jsme že je skoro rovný. No prostě nejsme dokonalí. :)

A přišla na řadu angličtina. Tématem bylo nakupování... všichni kromě Lindy, Šimona, Kena, Davida a Anežky mají nakupování celkem rádi. Povídali jsme si o chování obsluhy, nejlepších obchodech s oblečením, dohadovali se o výhodách a nevýhodách Decathlonu a spoustu dalších věcí. Ohromě zajímavá diskuse... tak zajímavá, že jsme několikrát přešli z angličtiny do češtiny a Linda nás musela upozornit, abycho zase jazyk změnili. :) Ale bylo to všechno moc super! :)

Tak se těšíme na příště! :)

 

Eliška