Prvomájový výlet aneb vyčerpávající procházka

02.05.2013 19:11

 

Wow! To je stručné vyjádření celého výletu... protože to bylo opravdu skvělé. Ale aby nikdo nepřešel zkrátka, trochu se o tom rozepíšu. :)

Celý výlet jsme zahájili na chrastavském vlakovém nádraží a vydali se směr Hrádek. Po vystoupení z vlaku jsme čekali ještě pět minut na možné pozdější příchozí (nakonec nikdo nepřišel) a konečně se rozeběhli po silnici na 15 km túru. Celou dobu jsme šli krásnou přírodou (ta silnice za chvilku skončila), procházeli se po vrcholcích skal, skákali přes příkopy a objevovali tajné poklady ukryté v zřícenině hradu Karlsfried. 

Aby cestou k cíli nebyla nuda, měli jsme každou chvíli přestávku na jídlo nebo na nějakou menší pohybovou aktivitu. Jako kdyby toho pohybu nebylo dost.... Hráli jsme upravného Trpaslíka (házení dvou tenisových míčků, jeden po směru hodinových ručiček, druhý jak kdo chtěl, u koho se sešli dva míčky byl tr.....pa....sl....ík, jako trest bylo určeno třikrát oběhnout naše velké kolečko a zpívat hej hou, trpaslíkem se stali Šimon, Naďa a Patrik), vyprávěli si zajímavé historky a to, co k výletům neodmyslitelně patří, pomlouvali naše pány učitele a paní učitelky. Samozřejmě se všichni dozvěděli jen to dobré. :)

Bohužel jsme podcenili naši fyzickou zdatnost a trasa nám trvalo mnohem déle než jsme předpokládali. Místo kolem 19:00 jsme se vrátili až 21:00, nestihli vlak a zavolali si pohodlná auta na rozvoz do našich domovů. Výlet jsme si naprosto užili, i když asi nikdo druhý den ráno nevstal a nedošel tam, kam měl. :) Těšíme se na další! Tentokrát snad trochu méně náročný....

Eliška

 

 

 

 

Fotogalerie: Prvomájový výlet aneb vyčerpávající procházka